top of page

HBO Broadcasting Center NY

Achtergrond

In dit veldonderzoek werden twee bedrijf kritische datarooms in het kantoor en datacentrum van HBO in Hauppauge, New York, met elkaar vergeleken. 

HBO-ingenieurs installeerden  Hydromx® in een van de twee Libert-eenheden van 20 ton voor deze proef. De Server#3-kamer werd gekoeld met behulp van Hydromx, en de andere kamer, MPEG#4, werd gekoeld met een 40/60-mengsel van glycol en water. Het belastingsverschil tussen deze kamers is 47,5%, waarbij Server#3 de grootste belasting heeft.

Resultaten

“Na maanden van testen ben ik enorm blij om te kunnen melden dat de resultaten beter waren dan verwacht”, zegt HBO-hoofdingenieur Desmond Cooke. 

In totaal realiseerde HBO een energiebesparing van 35% met de Hydromx. Een extern monitoringbedrijf bevestigde de resultaten: een jaarlijkse besparing van 65.000 kWh. Hydromx verminderde de bedrijfsuren van de compressor met gemiddeld 46%, waardoor de levensduur van de apparatuur werd verlengd. De CRAC-units hadden 90% meer vrije koeluren. HBO schat dat hun investeringsrendement voor de Hydromx-installatie slechts 12 maanden bedraagt.

PDF Study Casse Engels

bottom of page