top of page

Biocomplexity Institute of Virginia Tech

Achtergrond

Het Biocomplexity Institute van Virginia Tech werd in 2000 opgericht om de meest complexe problemen ter wereld op te lossen. Het modellerings- en simulatieonderzoek van het Instituut vereist een ultramodern datacenter.

Virginia Tech stond voor de uitdaging om tot een oplossing te komen die zou reageren op de extra warmtebelasting en de beperkte ruimtebeperkingen in het datacenter. Dit datacenter beschikt over meer dan 200 teraflops, 8600 CPU-kernen en 45 TB RAM aan

rekenkracht, die een aanzienlijke hoeveelheid warmte genereren. Deze servers worden gekoeld door drie CRAC-units en negen gekoelde deurrekken, die nu allemaal Hydromx® gebruiken als warmteoverdrachtsvloeistof om de warmte uit de ruimte af te voeren.

 

Virginia Tech stond voor de uitdaging om tot een oplossing te komen die zou reageren 

op de extra warmtebelasting en de beperkte ruimtebeperkingen in het datacenter. 

Het Hydromx-vloeistofcircuit wordt het grootste deel van het jaar gekoeld door gekoeld campuswater via een warmtewisselaar. Tijdens het sluitingsseizoen voor het gekoelde water op de campus voert de Hydromx-vloeistoflus de warmte af via een op het dak gemonteerde droge koeler. Het Biocomplexity Institute bezit en beheert het systeem; en is dus nauw betrokken bij de analyses achter het optimaliseren van de apparatuur via hun gebouwautomatiseringssysteem.

Uitdaging

In 2017 groeide het Biocomplexity Institute uit zijn datacenter en moest het een plantengroeilaboratorium snel en binnen het budget ombouwen tot een datacenter. Om uit te breiden en de renovatieruimte optimaal te benutten, werd het Instituut uitgedaagd om een ​​oplossing te vinden die zou reageren op de extra warmtebelasting en ruimtebeperkingen. NASA was zo vriendelijk om voorzichtig gebruikte koeldeurrekken van 50 kW met hoge dichtheid ter beschikking te stellen om het probleem op te lossen. Deze rekken zijn echter ontworpen om met water te werken, niet met glycol.

Dit vormde een aanzienlijke uitdaging vanwege de vorstbeschermingsvereiste van -20 °F van het project. De natuurlijke derate-coëfficiënt van glycol had een negatieve invloed op de capaciteit van racks met hoge dichtheid. Na ontvangst van de aanbeveling van het Oak Ridge National Laboratory en advies van het ontwerp- en bouwteam, kozen de facility managers voor Hydromx vanwege de combinatie van verbeterde thermische prestaties in vergelijking met water en zijn superieure vorstbeschermingseigenschappen.

 

Oplossing

In december 2017 schakelde het Instituut het gesloten lus systeem van het datacenter over van water naar Hydromx.

“We hebben voor Hydromx gekozen vanwege de gerapporteerde stabiliteit en onze prestatieverwachtingen voor de Motivaire rackdeuren”, zegt Joseph Hoeflein, directeur faciliteiten en onderzoeksactiviteiten voor het Fralin Life Sciences Institute van Virginia Tech. “Een lokaal laboratorium test elke lus elk kwartaal. Na het opstarten zijn de sok filters in de lussen consequent schoon gebleven. Het vriespunt ligt tussen -23 en -30 ° F. De glycolconcentratie ligt tussen 45-48%. De molybdaatconcentratie is langzaam gedaald van 200 naar 120 ppm.”

De servers van Virginia Tech worden gekoeld door drie CRAC-units en negen gekoelde deuren, die allemaal Hydromx® gebruiken als warmteoverdrachtsvloeistof om de warmte uit de ruimte af te voeren.

 

 

 

 

 

De servers van Virginia Tech worden gekoeld door drie CRAC-units en negen gekoelde deuren, die allemaal Hydromx gebruiken als warmteoverdrachtsvloeistof om de warmte uit de ruimte af te voeren.

 

Resultaten

"We zijn erg tevreden met de prestaties van deze koelcircuits en zien geen bewijs van metaaldegradatie", zegt Hoeflein. Dankzij Hydromx kon het Instituut het probleem oplossen en binnen het budget blijven door het in staat te stellen apparatuur met hoge dichtheid te gebruiken voor de extra belasting zonder te worden gestraft door de derating-eigenschappen van glycol.

Het nieuwe datacenter van het Instituut is een toonbeeld van efficiëntie. Het Instituut was in staat zijn nieuwe ruimte zo te ontwerpen dat deze de toegenomen belasting en de verwachte groei aankon, en de bestaande koelapparatuur opnieuw kon gebruiken voor de extra belasting.

 

PDF Study Casse Engels

case-study-virginia-tech
case-study-virginia-tech-diagram
bottom of page